Corona har pĂ„verkat hela vĂ„rt samhĂ€lle, sĂ„ ocksĂ„ vĂ„r bransch. FĂ„ organisationer har pĂ„ ett sĂ„ pĂ„tagligt sĂ€tt kĂ€nt av svĂ€ngningarna i pandemin som Svenska Turistföreningen. I det hĂ€r avsnittet möter vi Maria Ros Hjelm, ny Generalsekreterare tilllika VD pĂ„ STF. Maria som Ă€r en profil i vĂ„r bransch, dĂ€r hon bla. Tidigare varit Generalsekreterare för Frii (nuvarande Giva Sverige). Hon tar oss med pĂ„ en detaljerad och personlig resa i Coronans spĂ„r. 

Vi samtalar om allt frĂ„n de första tankarna nĂ€r hon fick höra talas om att Coronaviruset som hĂ€rjade i Kina. Vi fĂ„r höra om hur nĂ€ra det var i början pĂ„ april att den 135 Ă„r gamla organisationen gick i konkurs. Hur man med hjĂ€lp av en klassisk katastrofinsamling fick in miljontals kronor. Till att var och varannan la om sina semesterplaner till att ”Svemestra” hemma i Sverige och vad det har betytt för Stf.

Utöver Corona pratar vi ocksÄ om STF som hybridorganisation dÄ de bÄde Àr en förening och samtidigt driver kommersiell verksamhet genom sina boenden.


HÀr kan du ocksÄ se filmen som Maria pratar om i podden:

https://www.facebook.com/190577763347/videos/523647168551168